Leta i den här bloggen

lördag 25 september 2010

Toby åker och kollar på bil

Hur kommer det sig att varje lördag i Sverige betyder skitväder? förra
lördagen var det sämre väder, börjar det gå åt rätt håll eller är det bara
lugnet före stormen som flåsar oss i nacken? vad vet jag? en sak vet jag
dock, idag har jag varit på biltur med mina föräldrar. Agendan var inte
värre än att vi skulle leta efter en ny bil till mig, eftersom den jag haft sa
hej då ,sen gick han och självdog lite små sexigt så där. Det går inte längre
att köra med bilen alls, kopplingen har fått damp och varje tur med bilen
är som ett parti fia med knuff med döden. Så en ny bil skulle det bli! en billig
skitig och sönder rökt bil var det tvungen att bli, eftersom jag inte har råd
med någon mercedes , hade funderingar på häst ett tag men dom lär kosta
minst lika mycket om inte mer, med stall o allt, eller så låter jag kusen sova
i min trasiga bil så kommer även den till användning! smart drag av mig!
Men istället blev det en resa ut mot lindesberg, kan låta rätt ofarligt men inte
nog med att jag var väldigt röksugen ,så hade P3 på radion fått fnatt, något
var fel med deras program så dom spelade sin vinjett musik 40058 minuter.
Att dom växlade mellan lite olika versioner av skitsången gjorde det inte roligare.
När det började rycka i mitt vänstra öga och svettdroppar pressades fram från
pannan bad jag min förstående far att byta radiokanal. Jag fick ett ovänligt men
bestämt "nej" till svar. Tror att min far inte vågade byta kanal eftersom han inte
vet hur man fixar kanalerna och är rädd att hans älskade P3 ska försvinna av
mitt tryckande. Så där satt jag i en bil, instängd och rök sugen med världens
sämsta låt som ljuda rätt in i mina nerver. När väl P3 redaktionen hade plågat
klart med sin enformiga skit så spelades en "riktig" sång, eller riktig vet jag inte
om jag ska kalla den, det var en sån där R&B låt där alla sjunger med robotröster
och dom hade samplat toner av 80 tals klassikern "video kill the radio star" .
Fick rikligt med blodsmak i munnen och efter det att min far gett fingret åt alla
vägkameror som vi passerade var vi äntligen framme! Och en bil blev det!
Billig bil, men väldigt fin o röd. Så nu är jag åter igen ute på vägarna! så lås
in era barn o djur!
En annan sak som är värd o ta upp är att jag faktiskt funderar på att spela
in en låt jag gjorde igår. Det skulle bli en fin liten låt med vackra plock på
gitarren, men det blev en låt om "Katt-slaktar Bengt" . Så den låten dyker
nog upp inom kort! ha det bra alla sura och bleka lik där ute!

//Toby.M

fredag 24 september 2010

Men kaffet då?!

Suck...! Är det någon mer som gjort samma misstag...?
Igår var det tredje gången och jag fattar inte hur vi lyckas! Igår så skulle jag och Tobbe till affären för att köpa lite gott till filmen vi skulle se. Men framför allt så skulle vi köpa kaffe. En morgon utan kaffe är katastrof för mig. Det funkar inte då. Men som sagt, vi tänder en varsin cigg och börjar gå mot affären, även fast det var lite småkallt så var det skönt med den lilla promenaden. Väl inne på coop så tar vi vår vanliga runda, funderar på om det är det som vi behöver eller bara är suga på. Vi fick med oss chips, dipp, gräddfil och en cola till kvällen (en chokladbit till mig också). "Är det något mer vi behöver?" Frågar jag Tobbe... Han trodde inte det. "Är det något så kan vi ju köpa med det imorgon när vi ska stor handla." Bra svar, för ingen av oss känner väl egentligen för att slänga ut pengar i en svindyr närbutik egentligen. Så vi nöjde oss med det vi hade samlat på oss och styrde stegen mot kassan, betalade och sen påbörjade promenaden hem. När vi hade kommit så långt som till granngården på vägen hem så kom vi på det, vi hade glömt kaffet...! Det som vi egentligen skulle köpt! Jag blev ju inte lite arg och irriterad! Usch fyfan! Ingen av oss orkade vända tillbaka så det fick bli en till promenad lite senare.
Men jag kan inte fatta att det är den tredje gången som det händer oss. Fattar inte vad som händer?! Även om vi går till affären för att köpa annat så glömmer vi kaffet, aldrig något annat!
En sån liten sak kan verkligen trigga en sån irritation för mig. Men som tur var så lyckades vi få med oss kaffet hem på den andra rundan. Och i morse så blev man väckt med en kopp kaffe av raringen så denna dag har blivit räddad!

// Tess M.

torsdag 23 september 2010

Ett Erotiskt Möte i Skogen!

Dom svällande kropparna satt endast nån cm ifrån varandra, men det kändes som dom gnuggade sina lätt fuktiga och blå kroppar mot varandra, en daggdroppe rann sakta nedför henne runda och välsmakande barm. Han visste att hon ville ha honom, och hon visste att han ville ha henne. En vind pust drog förbi dom och för ett ögonblick snudda han hennes baksida, han kände hur det pirrade i hela honom och hur han nästan blev dubbelt så stor vid beröringen. Hon skakade till för en sekund men kände hans mjuka runda form mot hennes och hon kände att hon var tvungen att ha honom, där och nu! En tyst sekund svepte över de båda och dom visste att de andra blåbären runt om dom försökte förgäves ignorera dom. Deras kärlek var förbjuden, deras åtrå var tabu... En regndroppe föll ner från himlen och landade smickrande på hennes topp och gled erotiskt ner för hela henne. Han kunde inte hjälpa sig själv längre, han började darra okontrollerat och han kände hur lite fruktsaft sakta pressades ut, något han inte ens skämdes över. Han kunde inte slita blicken från hennes våta kropp och hon visste vilken effekt det hade på honom. Hon kände sig vacker och smickrad, även fast det hela var fel så kunde hon inte hjälpa att hon kände sig helt varm.. sugen.. hon ville inget hellre än att en till vindpust skulle dyka upp och föra dom närmare varandra... Men skogen var vindstilla... men plötsligt började att vina genom träden och de två möttes i en passionerad dans runt varandra, även fast mötet var kort så kändes det som en evighet de två fick gnida sina små runda torson mot varandra. Ett fantastiskt och sexigt möte som tog slut på tog för tidigt... Vinden stillade sig och de två hamnade återigen med några få centemeter ifrån varandra.. hon sneglade längtande efter 
honom... han hade somnat.

Livets lustar in the skog

Ja men va fan, kom inte på något att skriva om ju!

//Toby M

onsdag 22 september 2010

Mejl till planeten Pluto

Till: Pluto
Från: Tellus/Vintergatan


Kära medplanet, sedan 1930 har du här med varit en trogen och stark part i vårt solsystem som du vet vi kallar "vintergatan". Vi vill be om ursäkt att vi tidigare räknat med dig som en av Neptunus månar, vilket vi kom fram till inte var fallet. Vi vill även yttra vår tacksamhet för lång och trogen tjänst trots ditt långa avstånd från resten av planeterna i vårat solsystem. Att vi skickar detta mejl nu är av följande anledningar, vi har på senare tid upptäckt att bortom din bana så finns flera mindre planeter, men även har vi funnit planeter som har större massa än vad du själv har. Under noggranna och långa överläggningar har vi här med kommit fram till att du inte längre kan räknas med som en planet i vårat solsystem, eftersom vi måste ha överseende med de ny funna planeterna. Vi kommer här med att ge dig namnet "Dvärgplanet" , ett ord som absolut inte ska tas negativt, du kommer uppfylla precis samma funktion som tidigare med den lilla väsentliga delen att du inte längre står som en "riktig planet" utan en "dvärg planet" . Vi förstår att du kanske är missnöjd med vårt beslut men detta kan inte överklagas. Vi hoppas med ett fortsatt samarbete och en mogen dialog i vårt solsystem. Eftersom du inte längre räknas till de "riktiga planeterna" så är din närvaro på våra möten inte längre önskad och vi ser helst att du ändrar din facebook information. Vi kommer absolut att förse dig med nya visitkort där din nya titel kommer stå. Vi hoppas att du tar detta på ett diplomatiskt sätt och vi ber dig sköta din reaktion så diskret som du bara kan. 

MVH / Tellus och Vintergatan

----------------------------------------

Till: Tellus
Från: Pluto

Dra åt helvete jävla fittor!!! :´(

//Toby.M

TessSex

Okej, här kommer det lite mer sex och snusk fakta för er som inte har fått nog!
Denna gång blev det inte så mycket som innan men jag lovar, det kommer mer! Men det känns som att det är lika bra att dela upp det lite. För så länge intresset finns så kommer det att fortsätta bloggas om blommar och bin...

1. Kvinnor som läser romantiska romaner har faktiskt dubbelt så mycket sex som de kvinnor som inte gör det. - Det är nog väldigt individuellt men det kanske ligger något i det.

2. En så kallad "normalperson" ägnar, under hela sin livstid, ungefär 2 veckor åt att kyssas. - Tycker det låter väldigt lite, men antar att jag är en liten pussgurka då!

3. Att klippa hål i fickan på byxorna för att kunna masturbera offentligt utan att upptäckas kallas sacofricosis. - Det är ju egentligen bara äckligt!

4. Grisarnas orgasm varar i ungefär 30 minuter! - Jag vet faktiskt inte om jag är så avundsjuk. Det hade blivit änna långa snabbisar om inte annat!


5. Män i allmänhet tänker på sex så mycket som var sjunde sekund. - Helt sjukt men det beror nog en hel del på omgivningen också.


6. Kristna kyrkan förbjöd under en tid par från att ha sex på onsdagar, fredagar, och naturligtvis söndagar. - Jag undrar hur kyrkan kunde hålla koll på alla?


Sådär ja, nu hoppas jag att ni lärt er något riktigt onödigt! Som jag lovade innan så kommer det komma fler TessSex inlägg så ni som inte kan få nog får hålla ögonen öppna!

The Morenros.

Nu är familjen Moreno hemma efter sitt lilla äventyr. Det blir en tripp på förmiddagen till min mormor, dels för att visa upp den stickade baby mössan jag gjort och sen för att kaffesuget gjorde sig till känna. Så det blev en massa kaffe och bullar och kakor så goda som bara mormödrar kan få till. Tobbe fick också en korsords tidning så nu har han lite mer att sysselsätta sig med när han har för mycket tid.
Vi stannade förbi i Tybble centrum också för att inhandla lite saker till kyckling grytan Tobbe ska göra lite senare. Den är så god! Men i affären träffade vi min faster som jobbar där, så det blev en del småprat vid fruktdisken.
Så idag har vi hunnit med lite av varje, träffat en liten del av min stora släkt, handlat, promenerat och snart blir det middag. Innan dess så ska jag väl hinna med att röja upp lite. Så antar jag att det blir film ikväll och en till liten promenad, så dagen har knappast varit spännande och kommer nog inte bli det ikväll heller. Bara en lugn och mysig tillvaro hos den lilla familjen Morenro. Så blir det eventuellt ett litet TessSex inlägg ikväll om tiden finns.

// Tess M.

Hyllning till "Trams"?

vem kan säga att trams inte behövs i det moderna samhället? jag är
den första att erkänna när trams är bra och nödvändigt! så klart har
man suttit ner med ansiktet inlindad  i sina händer medans man tänker
"varför? vad var det bra för?"
Trams är som en liten jobbig lillebror till något så stort som Kaos, trams
är ett intro på en låt som du tycker är jobbig. Trams kan alltid eskalera
och bli något mer, eller så är trams något som får vår vardag i balans.
Alla vi kan tramsa runt  i tron på att det inte betyder något, men
varje gång vi  utför ett trams så blir det ett slags "butterfly effect" på det.
Det vi anser vara trams imorgon kanske inte heller är trams idag, eller
andra ser kanske inte tramset vi ser i saker och ting. allt är relativt och
hur man än vrider och vänder på tramset så förblir det trams, på gott och
ont! vad vill man säga med sitt trams? är det ett sätt att förnya vår vardag?
eller är det för att testa gränser eller rent av för att jävlas? vem har inte
provocerat en annan med människa nån gån för att just få nån respons av
vårt trams, även om tramset i sig är helt harmlöst kan det ju utvecklas till
något mer. På samma sätt som löddret i diskhorn sprider sig kan ett litet
oskyldigt trams bli nån undergång eller framgång. När passar det sig med
trams då? alltid? aldrig? ibland? ofta? sällan? kanske vi inte borde pyssla
med trams längre? men går det att lägga av eller har tramset blivit en slags
drog som förgyller vår vardag med lek,spänning eller rent av nyfikenhet.
Om det blev lag på att trams skulle förbjudas, vilka skulle ha svårast att
följa det? busiga vuxna, oseriösa ungdomar eller vanliga barn? Att tramsa
runt hemma i sin ensamhet skadar ingen? eller? att tramsa runt på staden
stör folk? vem vet? Det enda vi egentligen kan enas om är just att trams
är något som får mänskligheten att röra sig . även ett steg bakåt är ett
steg åt ett håll! ens höger är den andres vänster och sätt er ner hemma
en stund och tänk över "vad gör jag för trams? vad har jag fått ut av det?"
Och erkänn att om tramset en morgon smet ut innan du vaknade och
försvann totalt, erkänn du skulle sakna tramset... år efter år utan nån som
helst trams... även om man vill tro det så är Fjant inte något som kan mäta
sig med Trams, trams behövs! trams är vår livboj i ett hav av allvar!!

//Toby.M

tisdag 21 september 2010

Finstaste fisken!

Idag så har jag och min man tagit en rejäl promenad, från oss på södermalm till Tobbes mor i björkhaga. Det var lagom varmt och vi gick i en rätt lugn takt så allt blev bara en mysig höst promenad. Det blev i och för sig ett litet stopp på stan. Jag kände att jag var tvungen att springa in i en affär och köpa en mössa som jag spanat in för några dagar sedan. Som tur var så fanns den kvar och en glad Tess skutta ut ur affären! Sen så blev det en snabb visit inne på djuraffären för att titta ut ett par fiskar som ska inhandlas. Eftersom akvariet är så pass litet så vågar jag inte proppa i för mycket fiskar. Just nu är det bara ett par guppys kvar. Två honor och ett par yngel. Samt min lilla mal som jag fick av morsan. Mina guppys är ifrån Israel. Hur fina som helst. Och inne bland alla akvarium i affären så lyckades jag hitta ett par guppys från Sydamerika. Dom fastnade jag verkligen för så jag ska tjata på min man så kanske man skulle kunna få lite på ökning i tanken.
Hur som helst, när Tobbe lyckades dra mig från stan så fortsatte promenaden och så hamnade vi som sagt i björkhaga. Vi möttes av tre spralliga hundar som verkligen visade att vi var saknade.
Middag bjöds vi på också, det blev tacos! Något som alltid går ned, det är något som i alla fall jag aldrig kommer tröttna på! Sen så blev det matkoma framför tv'n. Bland annat så sågs Idol. Fortfarande väldigt underhållande fast jag missat säsongen innan.

Nu ikväll blir det chips, dipp och cola, så blir det att kura ihop oss och mysa i min älskade grå skinnsoffa framför Taxi Driver!

// Tess M.

I huvudet på den bittre o ensamme?

Den ensamma människan ska gå och handla:

Vägen är lika dyster som den var igår, men fan va skönt att nån faktiskt tagit tag i att soppa bort de förbannade höstlöven som legat i vägen och som så lätt fastnar under mina skor när jag går till affären! Fan va vad det jag skulle handla nu igen? bröd.. smör? nej smör har jag hemma, köpte ett stort paket sist så jag slipper köpa det på flera veckor nu... men va fan var det jag skulle handla? Jävla barn, kan ni inte hålla käften, fula är ni också! hade jag varit er förälder hade jag lärt er lite folkvett, springa runt o gapa så där, men sant, dom kanske bara leker.. Har för mig jag lekte grymt mycket mer stillsamt och dämpat när jag var i deras ålder... Där är den där gamla kärringen som glor igen.. nu ska vi se om man får samma hatiska blickar som man alltid får när man går förbi hennes fula altan... Jepp! visste väl det! jävla surkärring! usch, när jag blir gammal ska jag fan inte gå runt och blänga på yngre, usch för äldre som tror dom äger hela världen... Vad skulle jag handla nu, bröd ,.. ja just ja! Fan man kanske skulle ta och lyxa till med lite chips och en film ikväll? men inge roligt att se film själv... man kanske skulle dra ut och ta en öl, men det är lika lönlöst det.. usch är jag ens sugen på mackor? ska man våga sig på att laga nån riktig mat? men hur roligt är det att göra värsta måltiden till sig själv... nej mackor är bra, kan ha vad jag vill på dom! och ingen som sitter bredvid och smaskar, kan bestämma vad jag ska se på tv helt själv.. helt själv! fan en chips påse och en film, mysa för sig själv i soffan! kan det bli bättre? så slipper jag bråka om vilken film jag ska hyra! herrejävlar vilken bra kväll det ska bli... usch vilken ful bil, hur kan man åka runt i en sån och känna sig lyckad? tänk om man skulle matcha ens liv med färgen på ens bil, då hade nog den personen varit mer än självmordsbenägen, får ont i huvudet av att bara kolla på den! Jävlar vilken ful färg! Och nu kommer fler ungjävlar, kan dom inte cykla ordentligt ska dom fan inte åka runt bland folk, vill nästan att nån av dom ska ramla omkull så dom kanske lär sig att detta är ingen lekplats, dom kan ju bli överkörda! vart är deras föräldrar? vad händer om någon av dom faktiskt skadar sig? måste jag rusa fram och leka hjälte? Nej...bäst jag skyndar mig så jag slipper ta ansvaret... men så klart... om något skulle hända.. då måste man ju ingripa ... eller? äntligen framme, sega jävla dörrar, vill dom itne ha in kunderna i butiken eller vad är det här för trams! jävla påhitt... Vad skulle jag ha nu? bröd? ja just ja, tar det sist så jag hinner gå runt och kolla lite... Kanske pasta skulle vara gott, passar ju till allt, och... Varför kan inte folk lämna sina skrikande ungar hemma?`! har ont i huvudet nog som jag har det! Kan man inte få gå till affären i lugn och ro utan att man ska bli hörselskadad? få tyst på ungen! hade jag haft barn hade dom betett sig ordentligt bland folk, rätt ska va rätt, kan knappt vänta tills man får visa en liten egen knodd hur man ska bete sig, då ska ni allt få se! Men rätt skönt att slippa ansvaret... Brödet ja, det väntar vi med. Kanske är sugen på pasta trots allt, och chips! och nån dricka till det... Äsch, jag blir nog mätt av chipsen, behöver jag ens mackor ikväll? kan gå hit imorgon om jag behöver något då, nu orkar jag itne emd gråtandet och skrikandet längre, vill bara härifrån, hem... hem till mig..! Där är det lugnt och tyst. Nej fan.. där sitter hon.. jävla sura kassörskan, man får nästan samvetskval av att handla av henne, som att det är mitt fel hon har suttit där sen hon föddes?! om du inte trivs kan du fan byta jobb istället för att va otrevlig och snäsig mot betalande kunder! har hon det svårt hemma?`hon kanske inte har någon.. eller så har hon någon hon inte trivs med? stackars tant... hon kanske bara behöver prata med någon? Med mig? nej usch, skulle aldrig orka lyssna på det jväla kacklet som lär komma ur hennes mun, öronen hade väl flytt till spanien.... nej, jag tar nog fan med mig bröd, kan ju bli frukost om jag inte väljer att äta det ikväll, men först måste jag ha mjölk, och socker, fan jag har verkligen inget hemma, men varför ska jag ha det för, ändå ingen som hälsar på, ingen som bryr sig... varför ska jag bry mig? Kanske ska köpa upp 6000 burkar med nån färdigmat som ravioli och sen bara äta det? som att nån bryr sig... vilken smak på chips ska jag ha då? våga på att prova någe nytt? vi tar dom här... Och sen en dricka? ja för fan, men inte till dom här chipsen... måste byta. Oj! Handlar hon här? skumt man inte sett det förut, hon kanske nyss har flyttat hit i krokarna, skitsamma... Mjölk ,chips och dricka, perfekt! bästa kvällen någonsin, allt som behövs nu är en mumsig film ,sen hem till tryggheten, där man är fri från allt skit. Men först måste man ju betala.. skit vill inte stå i en svettig kö! får ångest av att bara stå nära stressade människor, som står och sneglar ner på mina matvanor, som att dom har mycke bättre matvanor, oj handlar du mörkt bröd? va duktig du är då! kul att nån tar ansvar över sig själv! duktiga jävla arroganta as... ja jävlar..BRÖD!!! skit! jag glömde brödet! men nu står jag i kön, kan fan inte gå.. är ju nästan min tur, folk kommer skratta, och om jag går tillbaka sen så ser kassörskan mig och tror jag har fel på minnet mitt... kan inte heller bara hämta brödet och sen ställa mig på min plats igen, nej för då kommer han bakom mig börja bråka.. och alla kommer hata mig! skit skit skit, jag som var så sugen på mackor ikväll! helvete...  kanske om.. nej, jag kan ju gå till en annan affär och handla brödet, men det blir för mycke spring.. nu är det min tur.. fan.. nu blir det som det blir.. hur fan kan det här lilla kosta så jävla mycke, hur fan har folk råd att handla vagnar fulla med matvaror och jag knappt kan handla lite chips? varför har alla det så bättre ställt än vad jag har? har dom så mycke pengar kan dom fan ge till barnen i afrika.. och till mig! Jävla tanthelvete att blänga på mig, har hon aldrig sett nån köpa lite chips o dricka en vardag? hon slår säkert sina barn om dom äter godis på en torsdag, eller barn? vem fan vill ha avkommor med henne? lär ju vara stans fulaste ungar.. hon kanske inte kan få barn? stackars människa.. sen måste hon se massa småbarnsföräldrar handla av henne dag efter dag! förstår att hon inte är så munter... stackars kvinna.. och nu ska man orka ta sig hem.. fan va jag vill ha mackor... men vill inte springa in igen.. har ju handlat, ser ju dumt ut att springa in med kassen igen! då kommer folk tro jag säkert har snattat, och jag kommer få skämmas ögonen ur mig. vill verkligen ha mackor... nej jag går hem... lika bra. Ingen som bryr sig ändå ifall jag får mackor eller inte, får ta det imorgon istället....

//Toby.M

söndag 19 september 2010

Nästa regering, en städtant?

Idag är det söndag och inte vilken söndag som helst utan valsöndag!
en valsöndag är nästan precis som alla andra söndagar med den lilla
skillnaden att man får välja vilken regering vi vill ha, dvs att svenska
folket röstar på vilket parti som ska sitta på tronen i sverige. Eftersom
jag är väldigt lite politisk insatt men väldigt mycke politiskt utsatt så
passar det ju att man skriver lite om just "valet" , självklart vill jag gå
och rösta ,men apatin som har spridit sig i kroppen säger att det kvittar
vilken regering det blir.. blått?rött?grönt? vad för färg ska styra?
Under senaste tiden har vänner, familj och bekanta pratat mycke om just
denna dag, vår framtid och ....snark? nej då. Kan vara intressant med
politiksnack och debatter, men eftersom människan är en självisk och
manipulativ varelse i grund så litar jag inte på någon att styra ett land,
ett parti oavsätt vilka ideologier dom har är okapabla att ha en sån makt.
Demokratin är som en kudde att drömma på och fungerar inte i praktik
eftersom hur gärna man än vill ha sin röst hörd så hörs ej en röst i en folk
massa. Men om folkmassan vill samma saker då? nej, liksinnande människor
är en illusion ,och eftersom människan är ett flockdjur och samtidigt en
varesle med stark självbevarelsedrift så kan inga vettiga val göras av oss.
Vi är naturens paradox , självdestruktiva och onda, men samtidigt sympatiska
och goda? Vi vill ha en bättre värld för alla våra med människor, men det
gäller att ha det bra först innan man "orkar" göra det bättre åt nån annan. vi
snackar skit om kändisar och rika människor som inte engagerar sig välgörenhet.
Men vi själva säger "hade jag råd hade jag gjort det" . Inte nog med det så
är sverige känt för att lyssna på sitt folk och dess innevånare, men vad händer
när ingen säger något till landet? när folk slutar bry sig och rycker med axlarna?
När vi röstar, röstar vi för landet eller för oss själva? vad som gynnar oss som
individer? Vi vill inte ta ställning och vi velar hela tiden. Sen finns det undantag
som kämpar sig blodiga för sina åsikter och verkligen tror på det dom säger,
all heder åt er. MEN! varför strider ni? vem strider ni för? och med vilken agenda?
Folk runt om världen går i graven för saker de tror på, skulle ni göra det? eller
har ställningstagandet i sverige blivit en sorts hobby? ett sätt att manifestera sin
existens som en tänkande människa?
Jag tänker varken höger eller vänster, när jag är ute och går så är det viktigaste
att man går framåt för att komma någonstans, alla sätt är bra utom dom dumma?
Om vi får en ny regering, vad händer? kommer det verkligen bli någon skillnad?
och om vi kommer ha kvar samma regering, kommer saker bli värre? är vi för rädda
att rösta? väljer vi mellan två onda ting och försöker se något gott i dessa gröt
liknande partier, eller är vi säkra på vår sak och vill sprida det runt bland våra
med människor? Vi proppas fulla med information, förslag och anledningar till
varför just "det partiet" förtjänar din röst. i sverige är det ett privilegium att få rösta
för sin framtid, att vi faktiskt har den rätten, men vad tjänar den rösten till när
folk inte tar till vara på den? När ett land väljer mellan skit och skit?
min åsikt så klart och vet att alla inte delar den.

För ett tag sen skulle jag träffa några kompisar på stan och ta en
mumsig liten fika. Jag landade på stan lite för tidigt och tänkte att
en liten promenad mot valstugorna kunde vara trevligt, folk av alla
åldrar,raser och bakgrunder stod och pratade, jag tänkte att även jag
som "vuxen" människa måste iafall ge dessa partier sin rättvisa chans
att få slåss för deras sak. Så jag gick runt till 4 av stugorna, fyra olika
partier (tänker inte nämna vilka) och frågade endast två frågor.
första frågan löd "varför ska jag ge er min röst?"
detta fick verkligen tiden att gå, och jag fick en sjö av anledningar
och uppmaningar om varför just det parti jag frågade skulle få min
röst, trots att många av dom sa väldigt olika saker så var det så
inövat och repeterat att det faktiskt började få en mening. Förstår
att folk lätt blir övertalade när vissa faktiskt är så duktiga att stå för
sina ideér. Och kan inte säga att någon jag pratade med gjorde ett
dåligt jobb att försöka värva mig i deras tåg mot ett "bättre sverige".
Men när jag ställde andra frågan började det svacka, frågan var
"Varför ska jag inte ge er min röst?"
vissa förstod itne frågan på en gång, och svaret "ja om du hellre tror
att sverige kan bli bättre med en annan regering" var populärt, även
fast ingen kunde ge mig något direkt svar varför jag INTE skulle rösta
på dom ,så försökte dom hela tiden lägga in smyg propaganda för varför
jag skulle rösta på dom, vilket i min mening inte är ärligt, frågan var
"varför ska jag INTE rösta på er?" trodde att det skulle bli mer
smutskastning än vad det blev, men ett parti gjorde dåligt i från sig
och det lät ungefär så här.

Toby: Okej, min nästa fråga är varför ska jag inte rösta på er?
Person: Hur menar du?
Toby: ja, varför är ni inte förtjänta av min röst?
Person: va?
Toby: ska jag ta om frågan?
Person: nej men, du har egentligen ingen anledning att inte rösta
på oss, eftersom det skulle gynna dig och sverige bäst
Toby: ja jag hörde om hur ni ska rätta till saker regeringen vi haft
har ställt till med, men vad är era brister? vad behöver ni som parti
jobba på? 
Person: ja.. typ.. alltså, vi tänker ju göra sverige bättre, rösta upp
så att säga.
Toby: inte riktigt vad jag menade, men det du säger är att ni alltså
kommer fungera som en städtant? ni ska städa sverige eftersom ni
anser att tidigare regering skräpat ner landet? och precis som en 
städtant vill ni bara göra det snyggt, dvs att om sverige var ett 
smutsigt kontor ska ni gå in och städa, men eftersom en städtant
inte får förbättre själva kontoret, typ möbelera om det eller kanske
sätta dit en fin blomma osv, så låter ni kontoret vara efter ni städat
klart? inga direkt förbättringar, bara en uppfräshning?

Personen i fråga såg nästan arg ut och just då ringde min telefon
och jag var tvungen att bege mig.
Absolut så var jag inte speciellt seriös med mitt prat men jag har
en viss förkärlek att driva lite med personer. Om det blir att göra
ett val idag återstår att se, men kommer nog dricka kaffe istället
och överlåta röstandet till folk som är mer intelligenta en vad jag
själv är.
Mer bloggande blir det om roligare saker senare idag!

Detta var ett försök på att låta seriös, haha


//Toby.M